Yoga Terapi

Yogans alla unika kombinationer, rörelse, andning och medvetenhet har en unik förmåga att både lugna och stärka det autonoma nervsystemet via övningar som fokuserar mot vagusnerven vår mest dominanta nerv i det Parasympatiska nervsystemet, som är det lugnande och återhämtande systemet. Detta system kontrollerar våra automatiska funktioner för överlevnad.

Yogans rörelser påverkar delar av hjärnan som har påverkats negativt av stress, händelser som kan ligga långt tillbaka i livet från det att vi var små, som en otrygg uppväxt till stress i ett hektiskt högpresterande samhälle i nutid, som utbrändhet eller sjukdom. Här väver man även in missbruk, övergrepp och våldsbrott. 
Dessa negativa neurologiska förändringar kan leda till bland annat, starka känslomässiga reaktioner, försämrad impulskontroll, raseriutbrott, misstänksamhet, hopplöshet, försämrad koncentrationsförmåga, svårigheter att se sig själv i ett större sammanhang, dissociation, ångest och depressioner. Man har helt enkelt tappat kontakten med sig själv.

Yoga terapin olika metoder bidrar till att reducera ångest, sömnsvårigheter, ökar förmågan att hantera överväldigande känslor, lindra depression, få tillbaka konsekvensförståelse, logiskt tänkande, förbättrar koncentrationsförmågan samt förmågan att kommunicera en upplevd känsla verbalt, främjar den sociala förmågan samt kan bidra till en känsla av samhörighet med andra. 

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.