Kiroyoga goes Toscana, Florence

Yoga och Ridning - Retreat i Florence, underbara Toscana!

Följer du med på en helt underbar vecka på en rustik gård utanför Florens där vi kombinerar yoga med ridning bland olivlundar och vingårdar. Italiensk mat, hästar och yoga i den mest underbar miljö, kan det bli bättre?
Yoga och ridning är en utmärkt kombination eftersom yogaklasserna bygger närvaro, stabilitet, balans och mjukhet vilket är precis vad som behövs på hästryggen. Yogaklasserna leds av (mig) Netti Arzt som vid sidan av mitt passionerade hästintresse är en aktiv etablerad yogalärare och dessutom nyhemkommen från Bali där jag yogat mig igenom ytterligare 300h :) Yogaklasserna hålls på svenska.

Ridning och hästarna

Under veckan får du kombinera uteritter med grunläggande westernlektioner. 12-timmars ridning / vecka. Du rider en grundläggande lektion på förmiddagen och rider ut på eftermiddagen, eller bara en 2-timmars uteritt beroende på din ridvana och vad du önskar. Det går att boka extra ridtimmar på plats om du vill rida mer. Det kostar 18€/h och betalas på plats. På fredagen ger vi oss i väg på en heldags ritt på 4-6 timmar med stopp för picknicklunch. Heldagsritten genomförs bara om vädret tillåter och det är tillräckligt med gäster som vill rida heldag. 
Det finns ca 30 hästar, de flesta är av italiensk härkomst (Maremma, Sardi). Alla är välskolade på gården. Hästarna är välbalanserade och lever naturligt utomhus i flock. Det finns lugna hästar för mindre erfarna ryttare och med livliga för de som så önskar. Man rider i westernsadlar och med lösa tyglar i westernstil

Boendet

Gården har tagit emot ridgäster i 20 år, och har blivit välkänd både i Italien och andra länder för sina kvalitetshästar och erfarna guider. Franco är en skicklig guide och hästkarl med många års erfarenhet som hästtränare och ridinstruktör. Hästarna är välskolade och rids i westernstil. Gården är belägen mitt i typisk toscansk landsbygd med olivlundar, vingårdar och skogar som omger gamla gårdar, torn och slott. Gården är traditionell toscansk med en varm och avslappnad atmosfär.

Gården ger hästälskare en underbar miljö med sitt typiska stenhus omgivet av gröna ängar och vackra olivlundar från vilka man gör sin egen olivolja. Huset är ursprungligen ett vakttorn från 1100-talet och är inrett i en rustik stil. Atmosfären är varm, vänlig och avslappnad, långt ifrån ett formellt hotell.

Du ankommer på lördagen och bekantar dig med gården och hälsar på hästarna. Söndagen börjar med en lektion, så du och hästen får förståelse för varandra, och du får insikt hur Francos westerninriktade ridfilosofi fungerar. Dagen fortsätter med en uteritt i omgivningarna. När man inte rider kan man slappna av med promenader i omgivningarna, gå ca 2,5 km till en swimmingpool (öppen normalt från slutet av maj till början av oktober) eller besöka Florens, Siena eller San Giminiano. För sådana besök rekommenderas hyrbil, men det är också möjligt att organisera med en taxi.

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.